Kamperen in het groen

Diep in de prachtige Achterhoek, is onze weelderig groene camping gelegen.
Veel ruimte, rust en prachtige plekjes is waar je van kunt genieten … verblijven in stilte
... of juist in actie komen als je van wandelen, fietsen en ontdekken houdt.

Er is voldoende ruimte voor kleine en grote tenten.
Ook voor kampeerders met campers en caravans is er plaats.
Of u kunt gebruikmaken van een van onze 2p trekkershutten, mobiele logeerwagen of ingerichte Bell-tenten.

Wij bieden geen stalling, jaarplaatsen, seizoenplaatsen of woonplekken.

Kampeermogelijkheden en -voorzieningen

De Zonnegaard waar je met je tent kampeert tussen oude fruitbomen, struikgewassen of nabij de kikkerpoel.
Dit kampeerveld is voorzien van een grote kampvuurplek, twee kasten met meerdere elektra-aansluitingen (gewone stopcontactaansluitingen, 10 am.) en een 5-tal paddenstoel-elektrapunten, 2 koud water tappunten en een centraal gelegen sanitairgebouw.
Direct naast De Zonnegaard, op Het Zonneveld, zijn begin 2021 acht nieuwe camper/caravanplekken gerealiseerd, met elektra- en koudwatervoorziening.

Op de Zonnegaard is een veldkeuken. Momenteel bestaat de veldkeuken uit 3 verschillende delen. Een Oerkeuken van de mensen van The Green Circle. Een overdekt zitgedeelte met kampvuurplek welke op aanvraag gebruikt kan worden. En de veldkeuken van Landgoed De Zonnebloem. In ons deel van de veldkeuken is een aanrecht met wasbak, een koel-vriescombi, een kast met wat serviesgoed en een 4pits gasfornuis. Dit is op aanvraag uit te breiden met twee grote kernbranders, een mobiele veldkeuken met twee wasbakken en een 4-pist fornuis, een bain marie in buffet eiland, één of twee luifeltenten en allerlei klein en groot keukengerei.

Trekkershut De Bosuil en trekkershut De Esdoorn zijn gelegen op De Zonnegaard. Logeerwagen De Eekhoorn is mobiel en op verschillende plekken plaatsbaar, maar staat meestal op het Zonneveld naast de camperplekken. Alle drie zijn ze ingericht voor verblijf met 2 personen; met o.a. 2 enkele bedden, beddengoed, bedlinnen, handdoeken-set. Ook een kleine, huiselijke inventaris is aanwezig (zie inventarislijst in onderstaande fotogalerij). Deze onderkomens hebben geen eigen sanitair. U kunt gebruik maken van het camping-sanitair. Deze verblijfjes kunnen ook op basis van één persoon worden gehuurd.
In de toekomst komen er nog en een aantal ingerichte vertrekken bij.

Buitenveld De Zonnekracht is een plek zeer geschikt voor de ‘back to basic’ kampeerder.
Op dit buitenveld zijn afgezien van een tapwaterpunt geen voorzieningen aanwezig.
Je bevindt je hier aan de rand van het bos, de Slingebeek, het retentiegebied en een grote kikkerpoel.
Op dit veld is het alleen mogelijk om kleinschalig en met kleine tenten te kamperen… of in je hangmat 😉 Ook een kampvuurtje behoort zeker tot de mogelijkheden.
In de zomermaanden staan hier vaak onze 2 tipi’s opgesteld, welke soms verhuurd worden voor een dagactiviteiten.

De Woord is een prachtige, ruime plek met kersen- en walnootbomen.
Vanuit hier is er uitzicht over onze prachtige Pluktuin Klein Paradijs welke gedurende de zomermaanden bijna dagelijks geopend is en waar er ook genoten kan worden van zelf geplukte verse thee, ijs en andere versnaperingen.
Ook bevindt zich op dit veld ons Klein-Kunstpodium. Een klein openlucht podium waar, gedurende de zomermaanden op zondagmiddag iets muzikaals of cultureels georganiseerd wordt.
De Woord beschikt over een sanitair voorziening, tapwaterpunten en diverse elektra-aansluiting.

De diverse sanitaire voorzieningen op het terrein zijn momenteel:
Op kampeerterrein De Zonnegaard: 4 douches, 3 toiletten,1 urinoir, 4 afsluitbare wasplekken, 1 baby wasruimte, een vrij toegankelijke groenten- en afwasplek en een uitstortplek.
Op de Woord: klein sanitair gebouw met 2 afzonderlijke badkamers (2 douche, toilet, wastafel).
Achter zaal De Zonnedans: gebouwtje met 2 toiletten en 2 wastafels en een klein sanitair gebouw met 2 afzonderlijke badkamers (douche, toilet, wastafel).
Verder is er in het receptiegebouw nog een toilet aanwezig; bestemd voor gasten die zich komen melden.

Zomer 2020 hebben wij de deuren van onze Receptie mogen openen. Via de erfopgang is deze goed zichtbaar.
Bij aankomst kunt u zich er eerst even melden. Het is mogelijk direct te betalen of in overleg op een ander moment. Dit kan per pin of contant.
Bij grote groepen vragen wij een (aan)betaling vooraf, per factuur.
In de receptie is een vvv-informatiehoek met folders en dergelijke over Winterswijk en omgeving.
Verder dient de receptie ook als winkeltje voor allerlei creatieve artikelen veelal vervaardigd door de mensen van onze zorgboerderij. De opbrengst komt ten goede aan activiteiten voor onze zorgdeelnemers.
Bij de receptie kunt u ook een kruiwagen hout, met vuurschaal, hakblok en bijltje aanvragen en/of direct meenemen.
Naast de receptie is in het najaar een klein buitenterras met uitzicht op de speeltuin en een gedeelte van het erf.
Bij goede oogst zijn hier in het najaar ook nog wat biologische producten uit de pluktuin en van het landgoed te koop, zoals thee, pompoenen, walnoten, jam en of andere ingemaakte fruitproducten.

Voor kinderen is er alle ruimte om te ontdekken, pootje te baden, ravotten en hutten te bouwen. Of ze kunnen zich onder ouderlijk toezicht vermaken in de speeltuin bij het erf.
Ook in de directe omgeving is er van alles te beleven voor onze jongste gasten, zoals het strandbad, de steengroeve, de geitenboerderij, de watermolen met bootjes of ietsje verderop in Winterswijk het treinmuseum, zwemplas Het Hilgelo en speelpark Sevink Molen (in de volksmond Sevink Mölle).

Tenslotte nog:
* Honden, katten of andere huisdieren zijn tegen kleine meerprijs óók welkom. Wel verwachten wij van u dat uw huisdier op ons terrein aangelijnd (of gekooid) is, u hem/haar bij uw eigen kampeerplek houdt en u ontlasting bij het restafval deponeert.
* U mag tijdens uw verblijf bezoek ontvangen. Bezoek voor een dagdeel of een hele dag kan door uzelf of door uw gast/gasten worden voldaan bij de receptie.
* Bekijk ook onze Huisregels bij de algemene voorwaarden en/of in onderstaande fotogalerij.

Landgoed De Zonnebloem _ Groen Kamperen _ Doorkijkje Zonnegaard naar Zonneveld (Medium)
Landgoed De Zonnebloem _ Groen Kamperen _ Engelen Eiland .1
Landgoed De Zonnebloem _ De Diek

Fotogalerij

X