Kamperen in het groen

Diep in de prachtige Achterhoek, is onze weelderig groene camping gelegen.
Veel ruimte, rust en prachtige plekjes is waar je van kunt genieten … verblijven in stilte
... of juist in actie komen als je van wandelen, fietsen en ontdekken houdt.

Er is voldoende ruimte voor kleine en grote tenten.
Ook voor kampeerders met campers en caravans is er plaats.
Of u kunt gebruikmaken van een van onze 2p trekkershutten, mobiele logeerwagen of ingerichte Bell-tenten.

Wij bieden geen stalling, jaarplaatsen, seizoenplaatsen of woonplekken.

Kampeermogelijkheden en -voorzieningen

Kampeerveld De Zonnegaard:
waar je met je tent of vouwwagen kampeert tussen oude fruitbomen, struikgewassen of nabij de kikkerpoel.
Dit kampeerveld is voorzien van een grote kampvuurplek, twee kasten met meerdere elektra-aansluitingen (gewone stopcontactaansluitingen, 10 am.), een 5-tal paddenstoel-elektrapunten, 2 koud water tappunten en een centraal gelegen sanitair gebouw (4 douches, 3 toiletten,1 urinoir, 4 afsluitbare wasplekken, 1 baby wasruimte, een vrij toegankelijke groenten- en afwasplek en een uitstortplek).

Trekkershut De Bosuil en trekkershut De Esdoorn zijn gelegen op De Zonnegaard. Het zijn kleine, knusse verblijfjes die beide zijn ze ingericht voor verblijf met 2 personen; met o.a. 2 enkele bedden, beddengoed, bedlinnen, handdoeken-set. Ook een kleine, huiselijke inventaris is aanwezig (zie inventarislijst in onderstaande fotogalerij). Deze onderkomens hebben geen eigen sanitair. U kunt gebruik maken van het camping-sanitair. Beide kunnen ook op basis van één persoon worden gehuurd. !Huisdieren en roken zijn niet toegestaan in deze verblijven!

Veldkeuken:
Op de Zonnegaard is een veldkeuken. Momenteel bestaat de veldkeuken uit 3 verschillende delen. Een Oerkeuken van de mensen van The Green Circle. Een overdekt zitgedeelte met kampvuurplek welke op aanvraag en tegen meerprijs gebruikt kan worden. En de veldkeuken van Landgoed De Zonnebloem. In ons deel van de veldkeuken is een aanrecht met wasbak, een koel-vriescombi, een kast met wat serviesgoed, keukengerei en een 4pits gasfornuis.

Camper-/Caravanveld Het Zonneveld: 
Direct naast De Zonnegaard, op Het Zonneveld, zijn begin 2021 acht nieuwe camper/caravanplekken gerealiseerd. Per twee plekken is er een paal met aan weerszijde een elektriciteitsaansluiting (eurostekker) en in het midden een koudwatertappunt met afvoertje. Sanitair bevind zich op loopafstand op het hoekje van Het Zonneveld en De Zonnegaard. Daar bevindt zich ook een afwas/groentewasplek en een uitstortplek.
Logeerwagen De Eekhoorn staat op het Zonneveld naast de camperplekken. Het is een is een mobiel verblijf en eventueel op aanvraag verplaatsbaar.
De Eekhoorn is een eenvoudig onderkomen en is ingericht op basis van 1 persoon. De inventarislijst bevindt zich in de fotogalerij.
!Huisdieren en roken zijn niet toegestaan in dit verblijf!

Kampeerveld De Woord:
De Woord is een prachtige, ruime plek met kersen- en walnootbomen. Dit kampeerterrein is geschikt voor zowel tenten als campers en caravans.
Vanuit hier is er uitzicht over onze prachtige Pluktuin Klein Paradijs, welke gedurende de zomermaanden bijna dagelijks geopend is en waar er ook genoten kan worden van zelf geplukte verse thee, ijs en andere versnaperingen.
Ook bevindt zich op dit veld ons Klein-Kunstpodium.
Een klein openlucht podium waar, gedurende de zomermaanden op een aantal zondagmiddagen iets muzikaals of cultureels georganiseerd wordt.
De Woord beschikt over een eigen, kleine sanitaire voorziening, bestaande uit 2 afzonderlijke badkamers (2× douche, toilet, wastafel) en is er een kleine veldkeuken (twee wasbakken en een 4-pits fornuis). Verrder staan er verdeeld over het veld paaltjes met tapwaterpunten en elektra-aansluiting.
Sinds kort staan hier ook 3 ingericht Bell-tenten, welke in de zomermaanden gehuurd kunnen worden (zie kopje nieuws rechts).
!Huisdieren en roken zijn niet toegestaan in deze verblijven.

Buitenveld De Zonnekracht
is een plek geschikt voor de ‘back to basic’ activiteiten.
Op dit buitenveld zijn geen voorzieningen aanwezig.
Je bevindt je hier aan de rand van het bos, de Slingebeek, het retentiegebied en een grote kikkerpoel.
Op dit veld is het alleen mogelijk om kleinschalige en rustige activiteiten te ondernemen … te chillen bij de poel of in je hangmat 😉 met respect voor de natuur én de gecreëerde, sacred plekken.
In de zomermaanden staan hier vaak onze 2 tipi’s (9m & 6m) opgesteld. Een kampvuurtje behoort tot de mogelijkheden.

Receptie: 
Zomer 2020 hebben wij de deuren van onze Receptie mogen openen. Via de erfopgang is deze goed zichtbaar en wordt aangegeven op het grote wegwijsbord.
Bij aankomst kunt u zich er eerst even melden. Het is mogelijk direct te betalen of in overleg op een ander moment. Dit kan per pin of contant.
In de receptie is een vvv-informatiehoek met folders en informatie over Winterswijk en omgeving.
Verder dient de receptie ook als winkeltje voor allerlei creatieve artikelen veelal vervaardigd door de mensen van onze Zorgboerderij.
De opbrengst komt ten goede aan activiteiten voor onze zorgdeelnemers.
Bij de receptie kunt u ook een kruiwagen hout, met vuurschaal, hakblok en bijltje aanvragen en/of direct meenemen.

Naast de receptie is een klein buitenterras met uitzicht op de speeltuin en een gedeelte van het erf.
Bij goede oogst zijn hier in het najaar ook nog wat biologische producten uit de pluktuin en van het landgoed te koop, zoals thee, pompoenen, walnoten, aardappelen, honing, jam en/of andere ingemaakte fruitproducten.

De diverse sanitaire voorzieningen op het terrein zijn momenteel:
Op kampeerterrein De Zonnegaard: 4 douches, 3 toiletten,1 urinoir, 4 afsluitbare wasplekken, 1 baby wasruimte, een vrij toegankelijke groenten- en afwasplek en een uitstortplek.
Op de Woord: klein sanitair gebouw met 2 afzonderlijke badkamers (2× douche, toilet, wastafel).
Achter zaal De Zonnedans: gebouwtje met 2 toiletten en 2 wastafels en een klein sanitair gebouw met 2 afzonderlijke badkamers (douche, toilet, wastafel).
Verder is er in het receptiegebouw nog een toilet aanwezig; bestemd voor gasten die zich komen melden.
De Pluktuin beschik over een eigen sanitaire voorziening.

Voor kinderen is er alle ruimte om te ontdekken, pootje te baden, ravotten en hutten te bouwen. Of ze kunnen zich onder ouderlijk toezicht vermaken in de speeltuin bij het erf.
Ook in de directe omgeving is er van alles te beleven voor onze jongste gasten, zoals het strandbad, de steengroeve, de geitenboerderij, de watermolen met bootjes of ietsje verderop in Winterswijk het treinmuseum Transit, zwemplas Het Hilgelo en speelpark Sevink Molen (in de volksmond Sevink Mölle) en de Mega Pret in Lievelde.

Tenslotte nog:
* We vragen u vriendelijk met respect om te gaan met ons terrein en haar (zorg)bewoners
* Honden zijn tegen kleine meerprijs óók welkom op de camping.
Wel verwachten wij van u dat uw huisdier op ons gehele terrein aangelijnd is, u hem/haar bij uw eigen kampeerplek houdt en u ontlasting bij het restafval deponeert.
* U mag tijdens uw verblijf bezoek ontvangen. Bezoek voor een dagdeel of een hele dag kan door uzelf of door uw gast/gasten worden voldaan bij de receptie.
* Rust op het terrein tussen 22.00 uur en 9.00 uur.
* Bekijk ook onze verdere Huisregels bij de algemene voorwaarden en/of in onderstaande fotogalerij.

Landgoed De Zonnebloem _ Groen Kamperen _ Engelen Eiland .1
Landgoed De Zonnebloem _ De Diek
Landgoed De Zonnebloem _ Groen Kamperen _ Doorkijkje Zonnegaard naar Zonneveld (Medium)

   Nieuw!!!  Neu!!!  New!!!

3 ingerichte Bell-tenten te huren:
– op basis van 2 personen;
– Vanaf 2 overnachtingen;
– € 75- per nacht;
– Honden en roken zijn in deze tenten niet toegestaan.

3 ausgestattete Glockenzelte zu vermieten:
– basierend auf 2 Personen;
– Ab 2 Nächten;
– € 75- pro Nacht;
– Hunde und Rauchen sind in diesen Zelten nicht erlaubt.

3 equipped Bell tents for rent:
– based on 2 persons;
– From 2 nights;
– € 75- per night;
– Dogs and smoking are not allowed in these tents.

Fotogalerij