Kamperen in het groen

Diep in de prachtige Achterhoek, is onze weelderig groene camping gelegen.
Veel ruimte, rust en prachtige plekjes is waar je van kunt genieten … verblijven in stilte
... of juist in actie komen als je van wandelen, fietsen en ontdekken houdt.

Er is voldoende ruimte voor kleine en grote tenten.
Ook voor kampeerders met campers en caravans is er plaats.
Of u kunt gebruikmaken van een van onze 2p trekkershutten of mobiele logeerwagen.

Kampeermogelijkheden en -voorzieningen

De Zonnegaard waar je kampeert tussen de oude fruitbomen, struikgewassen en een kikkerpoel.
Dit kampeerveld is voorzien van een grote kampvuurplek, twee kasten met meerdere elektra-aansluitingen (gewone stopcontactaansluitingen, 10 am.), tapwaterpunten en nabij bevinden zich drie sanitair units. Aan de rand van De Zonnegaard worden momenteel 3 kleine camperplekken aangelegd. Op Het Zonneveld zijn begin dit jaar al 7 nieuwe camper/caravanplekken gerealiseerd, met elektra en koudwatervoorziening.
Aan de rand van De Zonnegaard is een veldkeuken. In de veldkeuken is een aanrecht met wasbak, een koel-vriescombi en een 4pits gasfornuis. Keukengerei op aanvraag.
In overleg en tegen eventuele kleine meerprijs kan hiervan gebruik gemaakt worden.

Buitenveld De Zonnekracht is een plek zeer geschikt voor de ‘back to basic’ kampeerder.
Op dit buitenveld zijn afgezien van een tapwaterpunt geen voorzieningen aanwezig. Je bevindt je hier aan de rand van het bos, de Slingebeek, het retentiegebied en een grote kikkerpoel.
Op dit veld is het alleen mogelijk om met kleinere tenten te kamperen… of in je hangmat 😉
In de zomermaanden staan hier vaak onze 2 tipi’s opgesteld. Ook een kampvuurtje behoort zeker tot de mogelijkheden.

De Woord is een prachtige, ruime plek met kersen- en walnootbomen.
Vanuit hier is er uitzicht over onze Pluktuin Klein Paradijs welke gedurende de zomermaanden dagelijks geopend is en waar er ook genoten kan worden van zelf geplukte verse thee, ijs en andere versnaperingen.
Ook bevindt zich op dit veld ons Klein-Kunstpodium. Een klein openlucht podium waar, gedurende de zomermaanden zo nu en dan iets georganiseerd wordt.
De Woord beschikt over een mobiele sanitair voorziening, een tapwaterpunt en beperkte mogelijkheid voor een elektra-aansluiting.

Trekkershut De Bosuil en trekkershut De Esdoorn zijn gelegen op De Zonnegaard, Logeerwagen De Eekhoorn is mobiel en op verschillende plekken plaatsbaar. Alle drie zijn ze ingericht voor verblijf met 2 personen; met o.a. 2 enkele bedden, beddengoed, bedlinnen, handdoeken-set. Ook een kleine, huiselijke inventaris is aanwezig. Momenteel hebben deze onderkomens nog geen eigen sanitair. U kunt gebruik maken van het camping-sanitair.
In de toekomst komt er nog een grotere trekkershut bij en een aantal ingerichte tenten.

De diverse sanitaire voorzieningen op het terrein zijn momenteel:
Op kampeerterrein De Zonnegaard bevindt zich een grote unit met in totaal 4 douches, 3 toiletten,1 urinoir, 4 afsluitbare wasplekken, 1 baby wasruimte, een open groenten- en afwasplek en een uitstortplek.
Op de Woord staat momenteel de mobiele sanitair wagen. Deze heeft twee douches en een toilet met een wasbak. In het najaar zijn deze douches niet in gebruik.
Verder is er in het receptiegebouw ook een toilet aanwezig; bestemd voor gasten die zich komen melden of voor hen die gebruikmaken van het buitenterras bij de receptie.

Zomer 2020 hebben wij de deuren van onze Receptie mogen openen. Via de erfopgang is deze goed zichtbaar. Bij aankomst kunt u zich er eerst even melden. Het is mogelijk direct te betalen of in overleg op een ander moment. Dit kan per pin of contant. Bij groepen vragen wij een (aan)betaling vooraf, per factuur.
In de receptie is een vvv-informatiehoek met folders en dergelijke over Winterswijk en omgeving.
Verder dient de receptie ook als winkeltje voor allerlei creatieve artikelen veelal vervaardigd door de mensen van onze zorgboerderij. De opbrengst komt ten goede aan activiteiten voor onze zorgdeelnemers.
Naast de receptie is in het najaar een klein buitenterras met uitzicht op de speeltuin en een gedeelte van het erf. U kunt hier, tegen vergoeding, zelf een kopje koffie of thee bereiden. In het najaar zijn er soms ook nog wat producten uit de pluktuin en van het landgoed te koop, zoals thee, pompoenen, jam en of andere ingemaakte fruitproducten.

Voor kinderen is er alle ruimte om te ontdekken, pootje te baden, ravotten en hutten te bouwen. Of ze kunnen zich vermaken in de speeltuin bij het erf.
Ook in de directe omgeving is er van alles te beleven voor onze jongste gasten.

Landgoed De Zonnebloem _ Groen Kamperen _ Doorkijkje Zonnegaard naar Zonneveld (Medium)
Landgoed De Zonnebloem _ Groen Kamperen _ Engelen Eiland .1
Landgoed De Zonnebloem _ De Diek

Fotogalerij

X